Vegetariánske boloňské tagliate recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Vegetariánske boloňské tagliate , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 07.10.2025
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Omáčky, Pre deti, Talianske, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, jednoduché recepty, paradajky, rýchle recepty
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Vegetariánske boloňské tagliate
- 400 g tagliate
- 1ks väčšia mrkva
- 1 stonka zeleru
- 1ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1ks menšia cuketa
- 200 g šampiňónov
- 400 g drvených paradajok
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 100 ml zeleninového vývaru
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušeného tymiánu
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka na ozdobu
- 50 g strúhaného parmezánu
Postup prípravy receptu Vegetariánske boloňské tagliate
Tento recept je dokonalým dôkazom, že aj bez mäsa môžu byť cestoviny mimoriadne chutné, sýte a voňavé. Vegetariánske boloňské tagliate sú plné zeleniny, aromatických byliniek a paradajkovej omáčky, ktorá sa krásne spojí s čerstvo nastrúhaným parmezánom. Ideálne jedlo na obed či večeru pre milovníkov talianskej kuchyne, ktorí hľadajú ľahšiu, no stále plnohodnotnú alternatívu.
Cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler nakrájajte nadrobno. Cuketu a huby pokrájajte na malé kúsky.
V hlbšej panvici zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista. Potom pridajte mrkvu a zeler, nechajte pár minút zmäknúť.
Pridajte nakrájané huby a cuketu, osoľte, okoreňte a varte, kým zmes nezačne ľahko karamelizovať a nezmenší objem.
Primiešajte paradajkový pretlak, drvené paradajky, oregano, tymián a zalejte vývarom. Premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte omáčku pomaly dusiť približne 25–30 minút, kým sa chute prepoja a omáčka zhustne.
Medzitým uvarte tagliate v osolenej vode „al dente“ podľa návodu na obale. Po scedení ich premiešajte s kvapkou olivového oleja, aby sa nezlepili.
Uvarené cestoviny premiešajte s pripravenou zeleninovou omáčkou, podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Servírujte na tanieri, posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a ozdobte lístkami bazalky. Prajeme dobrú chuť!
Podobné recepty ako je Vegetariánske boloňské tagliate
Popučené zemiaky so smotanou a pórom recept
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom ošúpeme. Olúpeme ...
Mandľovo-banánový koktail recept
Na leto ideálne, osviežujúce pitie, dodávajúce energiu. Olúpané banány n...
Šalát z čerstvého špenátu recept
Špenát umyjeme v studenej vode, necháme chvíľku odkvapkať a v utierke jemne...
Kurací plátok v lístkovom ceste recept
Umyjeme si kuracie prsia, ktoré po naklepaní osolíme, okoreníme. Na panvici...
Cuketa zapečená so šunkou recept
Všetko si vopred pripravíme. Cuketu si nakrájame na malé kúsky, šunku rovna...
Španielska hrianka so strateným vajcom recept
Ako prvú si pripravíme hrianku z bieleho toastového chleba, na kt...
Plnka do medových plátov recept
Výborná plnka do medových plátov, je veľmi chutná a jednoduchá, tak si ju s...
Paradajky s mozzarellou recept
Skvelý paradajkový pokrm do práce alebo len tak na chuť. Hodí sa ako ľahká ...
Rýchly makovec recept
Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, ...








