Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
Cviklovo-čokoládový koláč
Šťavnatý a vláčny koláč s karmínovo tmavým stredom vás prekvapí svojou dokonale vyváženou chuťou. Absolútne návykový!
Ingrediencie
- 100 gtmavá čokoláda
- 80 gmaslo
- 100 gkryštálový cukor
- 300 gvarená cvikla
- 150 ghladká múka
- 1 KLkypriaci prášok
- 2 PLkakao
- 250 gjablkové pyré
Postup
- 1
- 2
Do horúcej čokoládovej zmesi pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Čokoládu stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým si postrúhame alebo rozmixujeme uvarenú cviklu na pyré.
- 4
Vo veľkej miske potom spojíme sypké suroviny: múku, kakao a kypriaci prášok.
- 5
A pridáme jablkové pyré, cviklové pyré aj čokoládovú zmes. Všetko spolu vymiešame do vláčneho cesta.
- 6
Cesto navrstvíme do menšieho plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
- 7
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50 minút.
- 8
Po vychladnutí môžeme dozdobiť ešte jednou extra vrstvou čokolády alebo zasnežiť práškovým cukrom.