Droždie zamiešame do vlažnej vody a necháme pár minút postáť, aby sa aktivovalo.
Pizza so špenátom, cesnakom a parmezánom
Pizza , ktorú si zamiluje každý nemusí obsahovať mäso či údeninu.
Ingrediencie
- 250 gpolohrubá múka
- 0.5 KLsoľ
- 1 balíčeksušené droždie (7g)
- 170 mlvlažná voda
- 1 PLolivový olej (vymastenie misky)
- 200 mlkyslá smotana
- 1 balíčekmladý špenát
- 2 strúčikycesnak
- 2 PLolivový olej
- 100 gstrúhaný parmezán
- soľ, mleté čierne korenie
Postup
- 1
- 2
V miske zmiešame múku a soľ, zalejeme vodou s droždím a spracujeme varechou. Cesto premiestnime na pracovnú dosku (ak treba prisypeme múku) a začneme miesiť, tak aby sme dostali elastické cesto. Toto potom vložíme naspäť do misky, ktorú sme vymastili olivovým olejom a zakryté utierkou necháme nakysnúť minimálne 1 hodinu.
- 3
Na oleji rozpálime prelisovaný cesnak. Pridáme špenát a restujeme, kým sa objem špenátu nezmenší o 2/3. Zložíme z ohňa, osolíme a okoreníme.
- 4
Rúru rozohrejeme na 220 °C.
- 5
Cesto vypracujeme na požadovaný tvar a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme kyslou smotanou, dusený špenát rovnomerne rozložíme po povrchu a nakoniec zasypeme parmezánom. Pečieme zhruba 7 minút.