Orieškové mištičky s vanilkovým krémom
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
100
g
lieskové oriešky
90
g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
120
g
maslo
2
ks
žĺtok
Vanilkový krém
200
ml
sladká smotana
50
g
cukor
3
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
10
g
maslo
2
PL
rum
Ďalej
250
ml
šľahačková smotana
podľa chuti
ovocie
postup
1.
Vanilkový krém: Do sladkej smotany alebo mlieka zamiešame cukor, žĺtky, maslo, vanilkový cukor a vo vodnom kúpeli šľaháme, až kým zmes nezhustne. Potom krém odstavíme a miešame až do vychladnutia. Na zlepšenie chuti pridáme do krému rum (môžeme ho nahradiť pomarančovou šťavou).
2.
Na dosku dáme múku, zomleté oriešky, postrúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor. Potom do zmesi nožom rozsekáme maslo, pridáme žĺtky a dobre vypracujeme mäkké cesto. Plechové formičky vytrieme dosucha a naplníme kúskami cesta tak, aby cesto neprečnievalo cez okraje formičiek. Naplnené formičky urovnáme na plech a v mierne teplej rúre upečieme do ružova. Trochu vychladnuté vyklopíme a celkom studené naplníme vanilkovým krémom, ozdobíme šľahačkou a ovocím podľa vlastného výberu.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.