Domáci toastový chlieb
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
190
g
kyslá pochúťková smotana
190
g
voda
22
g
cukor
1
g
droždie
1
ks
vajce
375
g
hladká a polohrubá múka pol na pol
7
g
soľ
postup
1.
Buď skoro ráno alebo večer zmiešame v miske kyslú smotanu, vodu, cukor, vajíčko a droždie. Pridáme preosiatu múku, soľ a hotové cesto prikryjeme fóliou a necháme cez noc aspoň 12 hodín kysnúť.
2.
Po vykysnutí cesto preložíme na pomúčenú dosku. Vytvarujeme bochník, ktorý preložíme do formy vymastenej maslom a necháme tam chlieb ešte 2 hodiny kysnúť.
3.
Po vykysnutí rozpálime rúru na 250°C a chlieb vložíme do takto rozohriatej rúry najlepšie ešte postriekaný vodou. Po 10 minútach teplotu znížime na 220°C, po ďalších 10 na 200°C a celkový čas pečenia by mal byť cca 45 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.