FOTORECEPT: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
330
g
špaldová hladká múka
7
g
sušené droždie
40
g
maslo
300
ml
ryžové mlieko
ovocný džem
1
kg
hrušky
1
balíček
škoricový cukor
Posýpka
100
g
mak
100
g
špaldová hladká múka
50
g
maslo
50
g
cukor
postup
1.
Múku, sušené droždie a maslo dáme do misky. Postupne pridávame teplé mlieko a spracujeme rukami tuhé cesto. Odložíme na teplé miesto na 30 minút.
2.
Zatiaľ čo nám bude cesto kysnúť, prichystáme si hrušky: Odstránime jadierka a nakrájame ich na pásiky. Vložíme do misy a posypeme škoricovým cukrom. Necháme odstáť aspoň 20 minút.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a premiestnime na maslom vymastený a múkou vymúčený plech na pečenie.
4.
Vrch cesta potrieme ľubovoľným džemom (ja som použila marhuľový) a poukladáme vedľa seba marinované hrušky. Necháme ešte podkysnúť 10 minút.
5.
Pripravíme si posýpku, a to spojením masla, cukru, maku a múky. Ak náhodou nebudete mať dostatočne sypkú posýpku, pridajte viac múky.
6.
Posýpku potom navrstvíme na hrušky a vložíme koláč do rúry vyhriatej na 200 stupňov, a to na cca 30-40 minút.
7.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.