FOTORECEPT: Slivkové gule z pšenového cesta
stredná
náročnosť
ingrediencie
slivky
maslo na poliatie
Cesto
300
g
pšeno
200
g
kukuričná múka
25
g
kukuričný škrob
1
štipka
soľ
postup
1.
Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou a dáme variť (voda nech presahuje cca 1cm nad pšeno), kým sa voda nevyparí.
2.
Uvarené pšeno spracujeme s múkou, škrobom a štipkou soli do tuhého cesta. Ak je cesto nekompaktné, pridajte ešte múku. Cesto musí byť tuhé a pevné.
3.
Gule hádžeme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú na povrch. Potom ich necháme plávať cca 2-4 minútky, nech sa poriadne uvaria.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.