Pridať recept

Venčeky s vanilkovým krémom

20
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

125 ml
voda
125 ml
mlieko
80 g
maslo
150 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
1 štipka
soľ

Krém:

40 g
Zlatý klas
60 g
hladká múka
2 ks
žĺtok
75 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
550 ml
mlieko
150 g
maslo
50 g
práškový cukor

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, pridáme soľ, na kocky nakrájané maslo a zmes privedieme k varu. Potom naraz, za stáleho miešania pridáme múku a vajíčka. Miešame tak dlho, dokým nám nevznikne husté cesto.
 
2.
Cestom naplníme cukrárenské vrecko a ozdobným nadstavcom na plech vyložený papierom na pečenie striekame venčeky. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 5-10 minút.
3.
Medzitým si pripravíme krém. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Do polovičky vriaceho mlieka pridáme cukor a zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali Zlatý klas, múku a žĺtky. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom ju postupne zašľaháme do maslového krému.
4.
Teplé venčeky prekrojíme nožom so zúbkami. Necháme ich vychladnúť a pomocou cukrárenského vrecka naplníme krémom a opäť spojíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Odpaľované venčeky
Milované venčeky z odpaľovaného cesta: Krásne nafúknuté a plné krému, vďaka tomuto receptu sa vždy podaria (recepty)
Vianočné pečenie je v plnom prúde a my sme si dnes pre vás pripravili výber chutných venčekov z odpaľovaného...
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...