Zemiakové lokše na sladko
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
150
g
hladká múka
trochu
maslo na potretie
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
podľa chuti
ovocie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, po vychladnutí postrúhame a postupne vmiešame toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
2.
Z cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske placky a na suchej teflonovej panvici alebo na liatinovej platničke na plynovom horáku ich z oboch strán opečieme dozlatista.
3.
Hotové lokše pomastíme roztopeným maslom a ihneď podávame posypané práškovým cukrom, spolu s ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.