Pridať recept

Dusené rebierka na grile

ingrediencie

1,8 kg
bravčové rebierko
soľ
korenie

Vývar

1,5 litre
tmavé pivo Velkopopovický Kozel Čierny
1,5 litre
hydinový vývar
10 g
morská soľ
4 PL
rastlinný olej
2 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
20 ks
celé čierne korenie
10 g
celé nové korenie
1 ks
badián
3 ks
celá škorica
1 PL
mletý zázvor
5 ks
sušené červené čili papričky

postup

1.
Studené rebrá podľa potreby a chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Grilujeme po oboch stranách až kým nezískajú hnedú chrumkavú kôrku, asi 2 až 3 minúty.
 
2.
Postup na vývar: Očistené rebrá osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Teplotu sporáka nastavíme na stredný výkon. Do rozpáleného oleja vložíme rebierka a dôkladne opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme olúpané cibule prekrojené napoly, nové korenie, škoricu, badián, zázvor, čili papričky a nakoniec plochou stranou noža mierne roztlačíme strúčiky cesnaku. Krátko restujeme a zalejeme Kozlom. Privedieme do varu, zalejeme vývarom a hrniec zakryjeme pokrievkou. Vložíme do rúry a varíme, kým mäso nezmäkne, asi 1,5 hodiny podľa kvality mäsa. Teplotu rúry nastavíme tak, aby tekutina len mierne vrela, zhruba na 95°C. Potom rebrá vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
Kozlov tip: Z vývaru z rebier môžete pripraviť omáčku. Zoberte z neho prebytočný tuk a prebytočnú tekutinu odvarte na požadovanú konzistenciu a slanosť omáčky. Dávajte pozor, aby ste omáčku neodvarili príliš, bude potom príliš slaná. Podávajte k rebrám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Grilovanie je jedným z najkontroverznejších spôsobov prípravy jedla. Grilované jedlo chutí šialene dobre...