Muffiny s banánom, arašidovým maslom a kúskami čokolády
12
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zrelý banán
1
ks
vajce
1/2
hrnček
arašidové maslo
3
PL
med alebo agáve
1
KL
vanilkový extrakt
1/4
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1/2
hrnček
kvalitná horká čokoláda
postup
1.
Rúru pred pečením vyhrejeme na 200°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Prípadne formu vymastíme maslom alebo troškou oleja.
2.
V mixéri vyšľaháme vajíčko. Primiešame rozpučený banán, arašidové maslo, med, vanilkový extrakt, jedlú sódu a štipku soli. Vymiešame hladké cesto, do ktorého nakoniec už len vareškou vmiešame rozlámanú čokoládu (čokoládové čipsy).
3.
Hotové cesto rozdelíme rovnomerne do košíčkov (najlepšie sa to robí pomocou naberačky na zmrzlinu). Muffiny vložíme do rúry a pečieme približne 10 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.