Cesnakové pizza chleby
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
200
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
20
g
droždie
1
ks
vajce
1
PL
kyslá pochúťková smotana
trochu
mlieko
1
KL
sušený cesnak
Plnka:
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
100
g
nastrúhaný tvrdý syr
2
PL
čerstvé bylinky
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme ho vykysnúť. V miske zmiešame hladkú a polohrubú múku a vykysnuté droždie. Pridáme vajíčko, kyslú smotanu, sušený cesnak, soľ a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2.
Medzitým si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájaný cesnak. Dochutíme ho soľou, korením a zmes odstavíme z platničky.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dva rovnaké bochníky, ktoré rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Na vrch rozložíme cesnakovú zmes, nasekané bylinky, strúhaný syr a chleby vložíme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Pečieme ich do zlatista a pred podávaním necháme trošku vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.