Slaninový koláč s hruškami
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
5
ks
vajce
100
ml
mlieko
2
PL
hladká múka
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
60
g
slanina
trochu
olej
4
ks
hruška
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a dáme ich variť na 10 minút do vriacej vody. Potom ich vyberieme, scedíme a necháme vychladnúť.
2.
V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme mlieko, múku soľ a korenie. Vymiešame hustú vajíčkovú zmes. V panvici na rozpálenom oleji opečieme nadrobno nakrájanú slaninu.
3.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Na polovicu rozložíme hrušky, opečenú slaninu a prilejeme vajíčkovú zmes. Plnku preložíme čistým cestom a okraje poriadne pritlačíme, aby počas pečenia nevytiekla.
4.
Koláč môžeme iba trošku poprepichovať vidličkou alebo naň môžeme spraviť rôzne zárezy, aby bol zaujímavý. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom, vložíme ho do rúry a pečieme pri teplote 200°C do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.