Lahodný karamelový krém
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
70
g
práškový cukor
1
dl
teplá voda
6
dl
mlieko
2
balíčky
vanilkový cukor
30
g
hladká múka alebo maizena
3
ks
vaječný žĺtok
2,5
dl
šľahačková smotana
postup
Do 5 dl mlieka dáme práškový a vanilkový cukor, pridáme upálený karamel z práškového cukru, zaliateho teplou vodou necháme to zovrieť. V 1 dl mlieka rozmiešame múku alebo maizenu, žĺtky, prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému zamiešame ušľahanú smotanu.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.