FOTORECEPT: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové mäso mleté
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
4
strúčiky
cesnaku
200
g
nastrúhaný tvrdý syr
2
konzervy
lúpané paradajky
strúhanka
soľ
cukor
mleté čierne korenie
korenie na mleté mäso
majoránka
bazalka
postup
1.
Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať.
2.
V mise si zmiešame mäso, vajíčko, syr, prelisovaný cesnak, najemno nakrájanú cibuľu, strúhanku, soľ, čierne korenie, majoránku a korenie na mleté mäso.
3.
Vytvarujeme guličky, ktoré spolštíme na hrubšie placky. Obalíme ich v strúhanke.
4.
Fašírky osmažíme na oleji z oboch strán do zlatista.
5.
Fašírky vyberieme, vylejeme zvyšný olej a nalejeme paradajky. Kto nechce kúsky, môže ich rozmixovat ponorným mixérom. Pridáme späť fašírky, a necháme spolu variť, aby sa chute spojili. Dochutíme bazalkou, trochou cukru a soľou.
6.
Ako príloha je vhodná zemiaková kaša ale aj parená knedľa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.