Šúľance
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
malých uvarených a ošúpaných zemiakov
300
g
hrubej múky
maslo
1
ks
vajca
postup
1.
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Počkáme kým nám zemiaky nevychladnú a postrúhame ich. Pridáme maslo, múku, vajíčko a spracujeme cesto.
2.
Vytvarujeme si guľôčky a z nich vyšúľame šúľance. Uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch vyberieme.
3.
Vychladené šúľance si môžeme ochutiť pomletím makom, orechmi, džemom, práškovým cukrom, tvarohom alebo na jemno opraženou strúhankou.
Podobné recepty
Bryndzové halušky, ale aj strapačky v rebríčku najlepších špecialít sveta, na ktorom sme mieste? Predbehlo nás toto sedliacke jedlo našich susedov
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.