Ovocné knedličky z odpaľovaného cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrubá múka
2
ks
vajce
2
PL
maslo
4
PL
roztopené maslo
5
PL
strúhanka
2
PL
olej na vyprážanie
4
dl
mlieko
4
PL
práškový cukor
slivky
voda
soľ
postup
1.
Mlieko osolíme štipkou soli a necháme zovrieť, pričom za stáleho miešania prisypeme polovičnú dávku múky a necháme zhustnúť. Odložíme zo sporáka a miešame do vychladnutia. Potom pridáme po jednom vajci a zakaždým dobre premiešame. Zvyšnú múku nasypeme na dosku, pridáme k nej vychladnuté cesto a spolu zamiesime.
2.
Z vypracovaného cesta utvoríme šúľok, pokrájame ho na kúsky, ktoré roztlačíme rukou. Do každého kúska cesta vložíme slivku alebo marhuľu a vytvoríme guľky, ktoré vhadzujeme do osolenej vriacej vody a varíme približne 5 minút.
3.
Vyvarené knedličky vyberieme sitkom, polejeme roztopeným tukom, posypeme opraženou strúhankou a premiešame. Pred servírovaním na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.