Talianske mäsové gulôčky
25
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1/2
šálka
biela strúhanka
40
g
olivy
1
PL
oregano
1
PL
posekaná petržlenová vňať
trochu
olej na vyprážanie
2
šálky
omáčka bolognese
postup
1.
Mäso pomelieme, premiešame s pokrájanou cibuľou a cesnakom, strúhankou, olivami, oreganom, petržlenovou vňaťou, soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Dobre premiesime rukami.
2.
Z masy tvarujeme guľôčky navlhčenými rukami. V panvici rozohrejeme trochu oleja a guľôčky po dávkach vyprážame jemne do hneda. Polejeme omáčkou bolognese a podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.