Pečienka na slaninke
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčová pečeň
podľa chuti
korenie
podľa chuti
hladká múka na obaľovanie
50
g
anglická slanina
podľa chuti
olej na vyprážanie
1
PL
hladká múka
1/4
liter
vývar
1
pohár
biele víno
1
PL
worčestrová omáčka
1
PL
kapary
trochu
petržlen
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Pečienku očistíme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky. Okoreníme a obalíme v hladkej múke.
2.
Na väčšej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme pečienku a počas stáleho miešania ju zo všetkých strán opečieme.
3.
Potom znížime teplotu a pečienku podusíme, vyberieme, dáme na tanier a necháme v teple.
4.
Do výpeku vmiešame múku, opražíme ju, zalejeme vývarom a vínom a povaríme. Ochutíme soľou, worčestrom, pridáme kapary a petržlen, pokvapkáme citrónom a všetko spoločne podusíme.
5.
Pečienku prehrejeme v omáčke a pokrm podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.