Losos s pečenými zemiakmi
2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
losos
1
PL
med
3
PL
olivový olej
1
PL
šťava z citróna
korenie na ryby
10
ks
menších zemiakov
soľ
korenie na zemiaky
maslo
postup
1.
Najprv si pripravíme marinádu z olivového oleja, medu, citrónovej šťavy, soli a korenia na ryby. V tejto marináde necháme na chvíľu namočené plátky lososa. Potom lososa opečieme na masla - z každej strany asi 3-5 minút.
2.
Ako prílohu som použila pečené zemiaky - očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode do polomäkka, dáme na plech a dochutíme korením na zemiaky. Potom ich dáme na chvíľu zapiecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.