Krémová cesnačka
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibula menšia
1
ks
hlavička cesnaku
4
ks
zemiaky
0,4
litrov
mlieko
0,4
litrov
voda
1
ks
zeleninový bujón
olej
soľ
vegeta
postup
1.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
2.
Podlejeme vodou, pridáme bujón, zemiaky, osolíme a ochutíme vegetou.
3.
Asi po 5 minútach varenia prilejeme mlieko.
4.
Ked už máme zemiaky dobre uvarené, celú polievku rozmixujeme. Ak je príliš riedka, môžme ju zahustiť múkou. Podávames opečenými rohlíkovými kockami.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.