FOTORECEPT: Palacinková torta s čučoriedkovým tofu krémom
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Palacinky
150
g
pohánková múka
400
ml
perlivá voda alebo mlieko
2
PL
drvené ľanové semienko
1
KL
vanilkový extrakt
1
PL
trstinový cukor
Krém
200
g
biele tofu
200
g
čučoriedka
20
g
trstinový cukor
1
PL
solamyl
Poleva
1
ks
čokoládový puding
250
ml
voda
20
g
trstinový cukor
postup
1.
Pripravíme si palacinkové cesto. Múku zmiešame s drveným ľanovým semienkom (kúpite v DM drogerii), vanilkovým extraktom a pomaly prilievame vodu alebo mlieko. Cesto necháme v chladničke odležať 15 min.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Čučoriedky s tofu syrom, cukrom a solamylom dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Hotový krém necháme v chladničke, pokým si neupečieme palacinky.
3.
Ďalej si pripravíme čokoládovú polevu. Pudingový prášok zmiešame s vodou a cukrom a privedieme k varu. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladiť.
4.
Cesto vyberieme z chladničky a na suchej teflónovej panvici upečieme cca 7 ks palaciniek.
5.
Hotové palacinky natrieme krémom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.