Pridať recept

Hrášok s ryžou

ingrediencie

100 g
hrášok
petržlenová vňať
2 KL
olej
1 dl
vývar z kostí
25 g
ryža

postup

1.
Olúpaný hrášok umyjeme pod tečúcou teplou vodou a spolu s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou opražíme na 1 lyžičke oleja. Podlejeme horúcim vývarom z kostí, ktorý sme zbavili mastnoty, alebo horúcou vodou, prikryjeme a udusíme do mäkka.
 
2.
Prebranú a umytú ryžu zohrejeme na 1 lyžičke oleja (ryža má ostať biela), podlejeme 0,5 dl horúceho vývaru z kostí (zbaveného mastnoty) alebo horúcou vodou a prikryté podusíme. Pred podávaním udusený hrášok zmiešame s udusenou ryžou.
3.
Školákom podľa veku a chuti môžeme jedlo pripraviť aj zo 150 až 200 g hrášku a 60 až 80 g ryže. Ak používa,e ryžu ako prílohu, vždy ju uvaríme alebo udusíme v dvojnásobnom množstve horúcej tekutiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...
Recept na kolagénový vývar
Najpodceňovanejšia superpotravina. Používali ju už naše prababičky
Skrášľuje, posilňuje telo a výborne chutí. Pri pravidelnej konzumácii zlepšuje imunitu a má pozitívny vplyv...