Losos v smotanovej omáčke s rozmarínom
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
dkg
losos
1
dl
olivový olej
1
dl
suché biele víno
1
ks
cesnakové strúčiky
3
dl
smotana
2
ks
citrón
1/2
dl
vývar rybí
podľa chuti
soľ,korenie,rozmarín
postup
1.
Rozmarín a nakrájaný cesnak dáme do panvice zľahka vymastenej olejom,pridáme porcie lososa a krátko z oboch strán opečieme do zlatista.Prelejeme bielym vínom,necháme odpariť,zmiernime oheň,podlejeme vývarom,ochutíme citrónovou šťavou a podusíme.
2.
Mäso vyberieme a dáme do tepla.Šťavu zahustíme smotanou,podľa chuti osolíme,okoreníme a krátko povaríme.Mäso dáme na tanier a prelejeme omáčkou.Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.