Pridať recept

Pudingoš

ingrediencie

900 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 ks
droždie
4 dl
mlieko
5 PL
olej
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
štipiek
soľ
2 ks
vajce

PLNKA

1/2 liter
mlieko
2 balíčky
čokoládových pudingov môžeme použiť aj iné
4 PL
kakao
25 dkg
kryštálový cukor
250 g
Hera

postup

1.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. 

 
2.

Do mierne vychladnutého pudingu primiešame heru a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.

3.

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 diely, môžeme ho rozdeliť aj na viac dielov. Každý diel rozvaľkáme na obdlžnik, naplníme plnkou a urobíme záviny.

4.

Následne splietame po dva záviny do vrkoča, vzniknú 2 pletenky, ktoré dáme na vymastený plech. Potrieme ich olejom. Prikryté necháme kysnúť (najlepšie v predhriatej rúre) asi pol hodiny.

5.

Pečieme pri 170°C asi 30-40 min, treba sledovať.

6.

Dobrú chuť! :)

Pudingoš
Pudingoš
Zdroj: sylweliee
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
22.9.2023 22:44 | |
+0 -0
... z toho množstva urobíme 6 valčekové, čiže 3 pletenky na 4 valčeky, čiže 2 pletenky stačí 600g múky, plus upraviť ostatné ingrediencie... menej mlieka asi 350ml a menej cukru a olej...
Anonymný nick
29.1.2014 17:06 | |
+21 -14
robila som v nedeľu tento koláč a je perfektný, ďakujem za recept (y)
Podobné články
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.