Kelová polievka s haluškami
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kel
200
g
mrkva
1
ks
cibuľa
1
liter
zeleninový vývar
50
g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Halušky
200
g
zemiaky
20
g
hrubá múka
1
strúčik
cesnaku
20
g
tvrdý syr
1
ks
vajce
1
PL
petržlenová vňať
štipiek
soľ
postup
1.
Kel umyjeme, zbavíme ho hlúbu a nakrájame na rezance. Mrkvu nakrájame na kolieska a nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme zeleninu, opražíme, prilejeme vývar a varíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.
2.
Zemiaky ošúpeme, postrúhame ich na jemnom strúhadle, pridáme múku, soľ, vajíčko, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr a petržlenovú vňať. Vypracujeme pevné cesto a necháme ho chvíľu odležať.
3.
Z cesta tvarujeme halušky a hádžeme ich rovno do vriacej polievky. Varíme dovtedy, kým všetky nevyplávajú na povrch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.