Koláč najlenivejšej gazdinky
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
nemletý mak
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
olej
1
hrnček
mlieko
3
ks
vajce
trochu
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Poleva
250
g
práškový cukor
2
PL
citrónová šťava
50
ml
studená voda
postup
1.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, mak, cukor, olej, mlieko, vajcia a premiešame. Cesto vylejeme do pekáča vymasteného tukom a vysypaného múkou. Uhladíme a pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C.
2.
Práškový cukor zmiešame s citrónovou šťavou a vodou. Vymiešame lesklú a hladkú polevu, ktoré nalejeme na ešte teplý koláč a necháme ju stuhnúť. Môžeme ho ozdobiť ovocím podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.