Pridať recept

Zeleninové kúsky v cestíčku

ingrediencie

12 ks
špargľa
2 ks
červená paprika
1 ks
baklažán
8 ks
šampiňóny
2 ks
topinambur
500 ml
olej
trochu
sójová omáčka

Cestíčko

150 g
hladká múka
2 PL
kukuričná múka
2 KL
prášok do pečiva
2 ks
vaječný žĺtok
200 ml
perlivá minerálka

postup

1.
Zeleninu ošúpeme, nakrájame na hranolky alebo väčšie kolieska.
 
2.
Všetky potrebné suroviny na cestíčko musia byť tiež chladné. Múku a kypriaci prášok do pečiva zmiešame, pridáme žĺtky, minerálku a vymiešame riedke cestíčko.
3.
V panvici rozpálime potrebný olej na teplotu cca 180°C. Zeleninu postupne obaľujeme v cestíčku a pražíme v rozpálenom oleji. Zelenina musí byť chrumkavá a máčame ju do sójovej omáčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...