Pridať recept

Makové slimáčiky s pomarančom

ingrediencie

100 g
práškový cukor
180 g
maslo
270 g
hladká múka
1 ks
vajce
1/2 balíček
vanilkový cukor
60 g
vlašské orechy
80 g
nepomletý mak
90 g
med
1 ČL
nastrúhaná pomarančová kôra
trochu
mletá škorica

postup

1.
Cukor, vanilkový cukor s maslom ( 120 g ) vymiešame dopenista. Pridáme múku a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút odpočívať do chladničky.
 
2.
Plnka: Medzitým pomelieme orechy. V miske zmiešame orechy, mak, pomarančovú kôru, med a mletú škoricu spolu so zvyškom masla ( 60 g ). Vychladnuté cesto rozvaľkáme a natrieme orechovo-makovou plnkou. Zvinieme ako roládu, zabalíme do fólie a opäť vložíme do chladničky na 30 minút ( aby sa nám dobre krájali kolieska – slimáčiky ).
3.
Ostrým nožom krájame roládu na 0,5 cm tenké plátky a ukladáme na suchý plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 -13 minút pri teplote 180 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Vianočná drážďanská štóla
Drážďanská štóla: Tradičné vianočné pečivo s kúskami marcipánu
Ponúkame osvedčený recept na najznámejšiu zo všetkých štól.
Krehké rožky
Krehké rožteky, ktoré dokonale zapadnú medzi vianočné pečivo
Mini rožteky z orechového cesta sú absolútnou vianočnou klasikou. Ponúkame hneď tri fantastické recepty...
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...