Ostrá gulášová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
bravčové mäso
2
ks
cibuľa
trochu
olej
2
strúčiky
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
mletá červená paprika
1
KL
rasca
1
ks
farebná paprika
1
ks
paradajka
1
PL
paradajkový pretlak
3
ks
zemiaky
1
PL
hladká múka
1
KL
majorán
1
ks
feferónka
postup
1.
Bravčové mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opražíme na troche oleja. Pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme. Mäso poprášime mletou červenou paprikou, premiešame a podlejeme trochou vody.
2.
Dochutíme soľou, korením, rascou a dusíme do polomäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú papriku a paradajku, prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, posekanú feferónku, na kocky nakrájané zemiaky a dolejeme vodu do 1,5 litra. Uvaríme domäkka.
3.
Na troške oleja opražíme hladkú múku, vmiešame ju do polievky a za stáleho miešania krátko povaríme. Dochutíme majoránom a môžeme podávať s čerstvým chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.