Tradičné bravčové pečené
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčová krkovička
podľa chuti
soľ
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
drvená rasca
postup
1.
Opláchnuté a osušené mäso potrieme cesnakom utretým so soľou, posypeme drvenou rascou, vložíme do pekáča a podlejeme horúcou vodou. Dáme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch asi 2 hodiny. Medzitým mäso podlievame horúcou vodou, prelievame výpekom a obraciame, aby po celom povrchu bolo upečené dozlata.
2.
Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Mäso podávame s knedľou a dusenou kapustou a prelievame povareným výpekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.