Jablkový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
jablko
600
ml
voda
200
g
krupicový cukor
20
g
vanilkový cukor
2
ČL
mletá škorica
2
ks
klinčeky
2
ks
citrón
220
g
detské piškóty
2
ks
vanilkový puding
80
g
sušené brusnice
200
g
kyslá smotana
postup
1.
Dno veľkej tortovej formy pokryjeme piškótami. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou a povaríme ich cca 10 minút so 400 ml vody, cukrom, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a šťavou.
2.
Po 10 minútach zmiernime oheň, do jablkovej zmesi vlejeme v 200 ml studenej vody rozmiešané vanilkové pudingy a za stáleho miešania 2 minúty povaríme. Hmota nám rýchlo stuhne, ihneď polovicu z nej nalejeme na piškóty a uhladíme. Rozložíme druhú časť piškót a dolejeme zvyškom jablkového cesta.
3.
Koláč posypeme brusnicami a necháme aspoň 8 hodín odležať a stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.