Tresčí šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
treska
300
ml
kyslá smotana
150
ml
majonéza
200
g
hlávkový šalát
1
ks
zeler
1/2
ks
citrón
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
5
ks
cherry paradajky
postup
1.
Tresku varíme asi 20 minút v osolenej vode. Potom ju vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme z nej kožu, vytiahneme chrbtovú kosť a mäso rozdelíme na menšie kúsky.
2.
Zeler olúpeme, vložíme na niekoľko minút do vriacej vody, ochladíme, nastrúhame a pridáme k rybe.
3.
Medzitým si pripravíme zmes kyslej smotany, majonézy, citrónovej šťavy a ochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Zmes nalejeme na nakrájanú tresku so zelerom a všetko spolu dobre premiešame.
4.
Tresčí šalát dáme do misy vyloženej listami hlávkového šalátu a odložíme do chladničky. Podávame chladené obložené cherry paradajkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.