FOTORECEPT: Plnené šampiňóny
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
cibuľa
podľa chuti
čerstvá alebo sušená bazalka
podľa chuti
paradajky cherry
podľa chuti
syr feta iný podobný syr
podľa chuti
olej najlepšie olivový
štipiek
soľ
korenie čierne mleté
postup
1.
Šampiňóny očistíme kuchynskou papierovou utierkou. Hlúbiky odstránime a odložíme. Vnútro troška vydlabeme malou lyžičkou, opatrne aby sa klobúčik nezlomil.
2.
Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané hlúbiky a aj tú vydlabanú časť a všetko popražíme 5 minút. Pridáme troška soli a čierne korenie.
3.
Syr pokrájame na malé kúsky. Šampiňóny naplníme syrom, potom dáme plnku a polovičku cherry paradajky, posypeme bazalkou.
4.
Poukladáme na vymastený plech, troška sa môžu šampiňóny podliať vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. A môžme podávať s bielym alebo tmavým pečivom. Ja som upiekla v pekárničke, tento slnečnicový chlebík.
5.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.