Základná paradajková omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
paradajka
2
PL
paradajkový pretlak
1
KL
oregano
2
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
2
PL
petržlenová vňať
2
ks
bobkový list
korenie
soľ
postup
1.
Olej zohrejeme na panvici a budeme na ňom smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu asi 2 až 3 minúty, teda až kým nezosklovatie. Pridáme nasekaný cesnak a smažíme minútu. Primiešame pokrájané paradajky, petržlenovú vňať, bobkové listy, sušené oregano, paradajkový pretlak a cukor. Na záver podľa chuti osolíme a okoreníme.
2.
Omáčku privedieme do varu, potom zmiernime plameň a necháme mu povariť 15 až 20 minút bez pokrievky. Teda, až kým sa nevyparí polovica tekutiny. Môžeme ešte podľa potreby dokoreniť. Tesne pred servírovaním vyberieme bobkové listy.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.