Liptovské bryndzové halušky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
300
g
bryndza
350
g
hladká múka
150
g
slanina
2
ks
vajce
soľ
postup
1.
Ošúpeme zemiaky a najemno postrúhame. Pridáme vajcia, múku, soľ a vypracujeme cesto.
2.
Na lopárik dávame po častiach cesto a nožom ho odkrajujeme do vriacej posolenej vody, čím vytvárame malé halušky. Taktiež môžeme použiť haluškové sitko, ale originál halušky sa zavárajú do vody z lopára.
3.
Ako náhle halušky vyplávajú na povrch, precedíme ich, prepláchneme teplou vodou ale aj nemusíme, dáme na ne bryndzu a polejeme vyškvarenou slaninkou, ktorú sme pokrájali na kocky. Zľahka ich premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.