Knedlíky z odpaľovaného cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
polohrubá múka
500
g
jahody
100
g
maslo
500
ml
mlieko
4
ks
vajce
soľ
maslo
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Prevaríme mlieko s maslom a štipkou soli a pridáme všetku preosiatu múku. Následne teplotu zmiernime a miešame, až kým nevznikne hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť na dno a steny nádoby. Vytvorí sa guľa a na dne nádoby sa spraví biely povlak. Necháme vychladnúť cesto, následne pridáme vajcia, ktoré dobre zapracujeme.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou 5 mm a rozkrájame ho na štvorce. Každý štvorec naplníme ovocím, zabalíme a knedle vyformujeme do tvaru guľky. Budeme ich variť v posolenej vode približne 5 minút.
3.
Keď sú uvarené posypeme ich práškovým cukrom a prelejeme roztopeným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.