Cestoviny s omáčkou z makadamiových orechov
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
makadamiové orechy
400
g
cestoviny
100
ml
suché biele víno
200
ml
smotana
4
plátky
anglická slanina
1
PL
olivový olej
1
PL
roztopené maslo
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
jarná cibuľka
1
PL
petržlenová vňať
soľ
postup
1.
Na pásiky nakrájame plátky slaniny. Nahrubo nasekáme makadamiové orechy a druhú polovicu nastrúhame. Nasucho orestujeme slaninu na panvici, primiešame nasekané orechy a spolu restujeme, až kým nebudú orechy upečené dozlata a slanina pekne chrumkavá. Túto zmes preložíme do misky, v ktorom je rozložená papierová utierka.
2.
Nasekáme cesnak a cibuľku a opečieme spolu na masle a oleji. Prilejeme víno a necháme povariť, až kým sa časť tekutiny neodparí, potom primiešame nastrúhané orechy, prilejeme smotanu a pridáme petržlenovú vňať a spolu prehrejeme približne 2 minútky. V osolenej vode uvaríme cestoviny.
3.
Touto omáčkou prelejeme cestoviny a premiešame so slaninou a orestovanými orechmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.