Kurča vo vínnom cestíčku
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie stehno
podľa chuti
soľ
1
ČL
drvená rasca
4
PL
biele víno
2
ČL
olej
60
g
múka
2
PL
kukuričné lupienky
2
ks
vaječný bielok
trochu
olej na vyprážanie
trochu
citrón na ozdobenie
postup
1.
Kuracie nohy si umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drvenou rascou. Potom si pripravíme cestíčko tak, že do misy dáme víno, olej, múku a najemno rozdrvené kukuričné lupienky (alebo môžeme použiť kukuričnú strúhanku). Všetko spolu dobre rozmiešame dohladka. Cestíčko by malo mať takú konzistenciu ako na lievanku.
2.
Ak sme cestíčko spravili trochu hustejšie, pridáme mlieko. Nakoniec do neho vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. V cestíčku obalíme všetky kuracie nohy, ktoré vyprážame po oboch stranách na oleji. Pred podávaním ich ozdobíme citrónom a môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo so smotanovými zemiakmi. Ako príloha je vhodný aj šalát z čerstvej zeleniny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.