Králik na špenáte
5
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
králik
3
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
125
g
maslo
1
štipka
nové korenie
1
štipka
soľ
1
štipka
mletý zázvor
400
g
mrazený špenát
1
téglik
smotana na varenie
postup
1.
Králika umyjeme, naporcujeme a vložíme do zapekacej nádoby. Posypeme soľou, korením a zázvorom. Trištvrte cesnaku vylisujeme a vmiešame do 100 g masla, ktoré sme si roztopili na ohni. Maslom potom polejeme králika. Dve cibule nakrájame na kolieska a posypeme nimi králika. Dáme do rúry upiecť.
2.
Cibuľu nakrájame na kúsky, opražíme na zvyšku masla a pridáme špenát. Ochutíme soľou, korením a necháme podusiť. Dolejeme smotanu, pridáme prelisovanú štvrtinu cesnaku a privedieme k varu. Podávame so zemiakmi alebo pečivom, hotového králika polejeme výpekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.