Rybacie filé so zeleninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
rybie filety
30
g
olej
15
g
hladká múka
80
g
zeler
120
g
mrkva
20
g
sterilizovaný hrášok
cibuľa
pažitka
citrón
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Rybacie filé pokrájame na porcie, osolíme, pokvapkáme citrónom, podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, čierne korenie a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Potom filé opatrne vyberieme a zalejeme omáčkou. Omáčka: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, na jemné rezance pokrájanú zeleninu a podusíme.
2.
Z múky a oleja urobíme svetlú zápražku, rozriedime ju vývarom z ryby, vyšľaháme a povaríme na hustú omáčku. Pridáme k nej dusenú mäkkú zeleninu a sterilizovaný hrášok, pažítku a podľa chuti dosolíme. Ryby podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.