Plnený kapustový list
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
biela kapusta
500
g
bravčové mäso mleté
1
ks
cibuľa
2
ks
paradajkový pretlak
200
g
ryža dlhá
podľa chuti
soľ, vegeta,čierne korenie a sladká paprika
voda na podlievanie
postup
1.
Najprv si pripravíme kapustové listy. Kapustu umyjeme a dáme do veľkého hrnca variť. Do kapusty (dole) vyrežeme tzv. klin. Jednoducho povedané vyrežeme hlúbik. Keď začne voda vrieť kapustné listy sa budú samé oddeľovať. Listy vyberáme na tanier a necháme vychladnúť.
2.
Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na lyžičke oleja. Pridáme červenú papriku. Ryžu premyjeme. Do misy dáme mleté mäso, ryžu a vychladnutú cibuľu. Pridáme koreniny a 1 pretlak. Dôkladne premiešame.
3.
Vychladnuté listy plníme plnkou. Ukladáme do vyššieho hrnca. Nakoniec vylejeme do hrnca pretlak a zalejeme vodou. Listy musia byť ponorené vo vode. Zaťažíme pokrievkou a zakryjeme. Dáme variť asi na 30 minút. Podávame s pečivom a kyslou smotanou alebo kečupom.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.