Broskyňová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
50
ml
biele víno
1
PL
med
300
g
broskyňa
1
PL
citrónová šťava
100
ml
smotana
1
PL
škrobová múčka
1
KL
citrónová kôra
soľ
postup
1.
Krátko sparíme broskyne, ošúpeme, vykôstkujeme a pokrájame na kocky. Pridáme ich do mlieka a necháme zovrieť. Potom teplotu znížime a varíme približne 25 minút, kým sa broskyne nerozvaria. Mlieko ochutíme, šťavou a kôrou z citróna, medom. Pridáme štipku soli a prepasírujeme.
2.
Škrobovú múčku vymiešame v bielom víne a touto zmesou zahustíme polievku. Povaríme spolu ešte asi 2 minúty. Na záver ju zjemníme smotanou a prehrejeme, ale už nevaríme.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.