Polievka s treskou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
litre
voda
2
ks
cibuľa
2
PL
maslo
400
g
filety z tresky
100
ml
víno madeira
1
PL
citrónová šťava
soľ
biele mleté korenie
mleté čierne korenie
šafrán
pažitka
postup
1.
Na väčšie kúsky pokrájame tresku a vložíme ju do studenej vody, okoreníme a osolíme. Necháme zovrieť a potom teplotu znížime a varíme pomaly až do mäkka. Z polievky vyberieme mäso a uchovávame ho v teple.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle a poprašíme ju múkou. Pripravíme si svetlú zápražku. Pridáme ju do vývaru, vyšľaháme a budeme variť ešte 20 minút. Potom do polievky vložíme mäso z tresky a dochutíme vínom madeira. Na záver ju pokvapkáme šťavou z citróna a ozdobíme pažítkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.