Čokoládová pena s višňami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
ml
smotana na šľahanie
200
g
horká čokoláda
2
PL
čerešňový likér
250
g
višne
2
PL
kakao
postup
1.
Približne 1/4 smotany privedieme k varu. Horúcu ju prilejeme k rozlámanej čokoláde a poriadne premiešame. Metličkou vyšľaháme zvyšnú časť smotany, ochutíme ju likérom a zľahka vmiešame k čokoláde.
2.
Touto penou naplníme do polovice pripravené misky alebo poháre. Na penu poukladáme višne a zvyšnú penu. Hotový dezert vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky a pred podávaním ho môžeme ozdobiť šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.