Úhrabky
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zemiaky
120
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
voda
250
g
zemiaky
150
g
kyslá kapusta
20
g
masť
20
g
údená slanina
40
g
cibuľa
postup
1.
Z prvej dávky surových postrúhaných zemiakov, múky a zo soli pripravíme zemiakové cesto a v osolenej vode vvyvaríme strapačky.
2.
Druhú dávku zemiakov uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na drobno.
3.
Na masti rozškvaríme údenú slaninu pokrájanú na kocky, speníme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu a chvíľku podusíme.
4.
Do podusenej kapusty primiešame pokrájané zemiaky a halušky a podľa potreby dosolíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.