Strúhaný tvarohový koláč
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
polohrubej múky
250
g
palmarinu
100
g
práškového cukru
4
PL
studené mlieko
2
PL
kakaa
1
balíček
kypriaceho prášku do pečiva
plnka
1000
g
hrudkového plnotučného tvarohu
300
g
práškového cukru
1
balíček
vanilkový cukor
4
ks
celých vajec
1
balíček
vanilkový puding v prášku
nastrúhaná citrónová kôra
postup
1.
V miske dôkladne spracujeme všetky suroviny určené na cesto, dáme do potravinárskej fólie a vložíme do mrazničky na pol hodinku. Bude sa nám lepšie strúhať.
2.
Pripravíme si plnku. Žĺtka oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misky dáme rozmrvený tvaroh, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtka, pudingový prášok a tuhý sneh.
3.
Polovicu z cesta nastrúhame na suchý plech o rozmere 30x40 cm, natrieme tvarohovú plnku, zahladíme a dokončíme druhou vrstvou postrúhaného cesta.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 50 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí pokrájame na kocky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.