Zázvorníky od Judy
40
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
bielok
6
ks
vaječný žĺtok
500
g
práškový cukor
750
g
hladká múka
20
g
mletý zázvor
2
PL
roztopené maslo
3
g
amónia
postup
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh,zašľaháme doň žľtky,cukor a šľaháme ešte pol hodiny.Potom pridáme múku zázvor,maslo a amónium rozmiešané v troche mlieka.Cesto dobre vypracujeme na doske,vyvaľkáme na hrúbku ako 1cm a povykrajujeme zázvorníky,ktoré necháme stať do druhého dňa. Na druhý deň ich upečieme v merne teplej rúre.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.