Halušky s kyslou kapustou
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
1
kg
múka polohrubá
podľa chuti
soľ
1
dl
olej
1
ks
cibuľa
200
g
kyslá kapusta
podľa chuti
mleté čierne korenie
120
g
údená slanina
postup
1.
Zemiaky oškrabeme, umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Potom pridáme múku a soľ a poriadne vymiešame.
2.
Múku pridávame pomaly kým sa nám nevytvorí také stredne husté cesto, ktoré pretlačíme cez haluškár.
3.
Do hrnca dáme zovrieť väčšie množstvo osolenej vody. Následne cez haluškár urobíme halušky. Keď halušky vyplávajú varíme ešte niekoľko minút a vyberieme.
4.
Na oleji necháme opražiť na kocky nakrájanú slaninu. Keď je slaniny dostatočne opečená pridáme pokrájanú kapustu a podlejeme vodou.
5.
Dusíme asi 6 minút a pridáme do uvarených a precedených halušiek.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.