Pridať recept

Špenátové koláčiky

ingrediencie

160 g
krehké cesto
30 ml
olivový olej
1 ks
pór
250 g
špenátové listy
4 ks
cherry paradajky
200 ml
creme fraiche
200 ml
smotana s vyšším obsahom tuku
5 ks
vajce
75 g
strúhaný syr
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Pracovnú dosku poprášime múkou a cesto rovaľkáme na približne 0,5 cm plát. Vykrojíme štyri rovnaké kolieska, ktoré preložíme do zapekacích formičiek. Cesto poriadne popritláčame a prečnievajúce okraje odrežeme. Cesto popicháme vidličkou.
 
2.
Rúru rozpálime na 190°C. Z papiera na pečenie vystriheneme kolieska, ktoré položíme na pripravené cesto a na to nasypeme suchý hrach alebo fazuľu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 12 minút. Potom z koláčikov ostránime hrach aj papier na pečenie a ešte ich necháme 3 minúty piecť v rúre.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Pór nakrájame najemno. V panvici rozpálime olej, opražíme pór a potom pridáme špenátové listy a krátko dusíme. Podusenú zmes scedíme a necháme odkvapkať.
4.
V miske zmiešame 4 vajcia so smotanou a creme fraiche. Pridáme nastrúhaný syr a premiešame. Pripravené tortičky naplníme zeleninovou zmesou a paradajkou. Na to navrstvíme pripravenú syrovo-smotanovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Spravte si domáce krehké cesto na najlepšie zdravé koláče
Ovocné, tvarohové, koláče s plnkou v krehkom ceste, tortičky, sladké quiche, "páje"... Ako často sa vám...
Koláče z krehkého cesta hotové za pár minút
Máme pre vás vynikajúci tip, ktorý vám ušetrí čas v kuchyni. Predpripravené krehké cesto je ideálny základ...
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...